December 10-én, szombaton 16.00 órakor Székesfehérváron, az Adventi Udvarban lesz az „Egymillió csillag a szegényekért” országos rendezvénysorozat következő állomása.
Az Egymillió csillag a szegényekért akció 1998-ban Franciaországból indult el Európában. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozott a kiemelkedő programhoz.  A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ebben a szolidaritás-akcióban. Ma már 15 ország vesz részt benne évről évre, beleértve hazánkat is. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a szegénységben élőkre, növelje a szolidaritás és az összetartozás érzését a perifériára szorultakkal.
Idén december 4 és 11 között az ország mintegy 200 helyszínén emlékeznek meg a társadalom peremén élőkről.
A Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön.
És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben…
Ezt a fényt hivatott jelképezni ez a kis gyertya. És minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a rászorultakért.

Köszönjük, hogy részt vesz szolidaritási akciónkban!