Január 23-án került sor a székesfehérvári Karitásznál dolgozók éves összejövetelére, amelynek színhelyéül a Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye szolgált. Dolgozóink közül 22-en jelentek meg, a Karitász Ház, a RÉV Szenvedélybeteg Ambulancia és a Szent Kristóf Ház munkatársai közül. A rendezvény Sinkovicsné Máté Hortenzia igazgatóhelyettes előadásával kezdődött a Karitász Ház 2016-os működéséről, fókuszálva a tavalyi év segélyprogramjaira. Ezt követően Nagy Lajosné Krisztina karitászigazgató számolt be a 2017-es tervekről, valamint a még távolabbi jövőbe nyúló fejlesztési elképzelésekről, mint pl. a pszichiátriai betegek nappali ellátása, foglalkoztatása. Magyar László a Szent Kristóf Ház intézményvezetője egy aktuális pályázati lehetőséggel kezdte beszámolóját, amely a fogyatékkal élők fejlesztési foglalkoztatására irányul. Olyan tevékenységekről van szó, amelyeket a fiatalok egyébként is végeznek, pl.: karkötő készítés, PET- palackok szelektív gyűjtése, gyógynövények betakarítása, szárítása, feldolgozása, kertészkedés, takarítás, amelyért ezen pályázat keretei között a munkát elvégzők az aktuális minimálbér 30%-át megkapnák. A pályázat nagy előnye, hogy nincs meghatározott teljesítmény előírás, amely esetenként lehetetlen, túlerőltetett iramba kényszeríthetné a programban résztvevőket. Magyar László beszélt még a Nappali Intézmény mindennapjairól, valamint arról a felmerülő problémáról, hogy a lakók, munkatársak idősödésével egyre több egészségügyi kihívás jelenik meg (látásromlás, magas vércukorszint), amely bizonyos életmódbeli váltást is megkövetelhet. A Támogatott Lakhatásban szintén jelentkezik ez a probléma, amely akár bővítést, akadálymentesítést, vagy hosszabb távon esetleg egy másik épületbe költözést is indokolttá tehet. Összegezve elmondta, hogy óriási az igény az általuk nyújtott szolgáltatásra, amely „feladat, de van értelme és van ajándék is benne”. Befejezésül Farnas István, a Rév Szenvedélybeteg Ambulancia intézményvezetője beszélt arról, hogy 2016-ban indult a börtön program, amelynek keretén belül egyéni és csoportfoglalkozásokat tartanak a fogvatartottak számára. Ezenkívül a RÉV sok rendezvényen vett részt a tavalyi év során: Bregyó tábor, EFOTT, Fezen… stb., ahol igyekeztek a fiatalokat megszólítani, tevékenységükre felhívni a figyelmet. Kiemelkedő rendezvényük volt tavasszal a Vodafone Sportcsarnokban megrendezésre kerülő dr. Zacher Gábor előadása, amelyen több száz diák érdeklődve hallgatta a függőséggel kapcsolatos tudnivalókat. Az idei tervekkel kapcsolatban Farnas István elmondta, hogy intézménybővítéssel egy épületbe kerülhet a nappali és a közösségi ellátás.
A 2017-es év kiemelkedő a Székesfehérvári Karitász számára: a RÉV megalakulásának 20. és az Egyházmegyei Karitász fennállásának 25. évfordulóját ünnepeljük. A tavaszi (május 18.) és őszi (október 14.) jubileumi rendezvényekre szeretettel várunk minden érdeklődőt.  
Az intézményi beszámolókat csoportos játék követte: 4-5 fős csoportokban jelenítettük meg, hogy mit jelent számunkra a Karitász/a Karitásznál dolgozni. Abban mindannyian egyetértettünk, hogy egy csapat vagyunk, hogy összekapaszkodunk, hogy együtt vagyunk képesek tenni másokért.
Ezek után kötetlen beszélgetések, eszem-iszom következtek, munkatársi kapcsolatok épültek, mélyültek. Köszönet a kollégák áldozatos munkájáért!