A szeptember 07. és 09. között Székesfehérváron megrendezésre kerülő Katolikus Társadalmi Napok keretén belül oktatási, kulturális és szociális pódiumbeszélgetések színesítik az amúgy is gazdag programkínálatot. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász amellett, hogy szeretné bemutatni egy vándorkiállítás segítségével a Katolikus Karitász elmúlt évtizedeit, a szombati napon 13.30-tól a következő pódiumbeszélgetésre várja az érdeklődőket:
13.30-14.15: Karitász a fogyatékkal élőkért. Őrangyal- Klub. Előadók: Sági Ferencné (bicskei karitász csoportvezető), Magyar László (Szent Kristóf Ház intézményvezető), beszélgető partnerek: Ciszter Gimnázium önkéntesei, különleges képességű fiatalok. A beszélgetés során előkerülnek a fogyatékkal élők intézményes ellátásának lehetőségei, valamint a klubfoglalkozás feltételei.
14.30-15.15: A segítségnyújtás jövője. Öngondoskodás. Felzárkóztatás. Családtámogatási modellek. Országos segélyprogramok. Előadók: Szabó György (Győri Egyházmegyei Karitász igazgató), Besenczi Zsolt (Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgató), Sinkovicsné Máté Hortenzia (Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettes). A Karitász küldetésének alapjai, szervezeti felépítése, 8 súlyponti területe, a családok támogatása, öngondoskodásra segítése, a segélyezés alapelvei, országos és helyi akciók alkotják a beszélgetés főbb témáit.
15.30-16.15: Karitász önkéntesek a plébánián. Előadók: Megulesz Gabriella (dunaújvárosi karitász csoportvezető), Kádár Sándorné (Szfvár-öreghegyi karitász csoportvezető), Dr. Farkas Elekné Márta (Piliscsaba-Klotildliget karitász csoportvezető), Bechtold Mária (budakeszi karitász csoportvezető), Varga-Hegyi Eszter (LEA otthon vezetője). Témák: miért jó jónak lenni? családok megsegítése, idősgondozás, fiatalok bevonása a karitász munkába, az adományok útja, az önkéntesség.
16.30-17.15: Függőségek és a család. Előadók: RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai, érintett szerhasználók. Napirenden lesznek a szerhasználat, a szenvedélybetegségek, az érintettség, a prevenció, valamint a terápiás lehetőségek.
17.30-18.15: A Karitász határon-túli segítségnyújtása, Kárpátalja orvosi szemmel. Előadók: dr. Vojcek László, dr. Koroknai András. Szó lesz a Katolikus Karitász Orvosmissziójának munkájáról, a határon-túli segítségnyújtás lehetőségeiről.

 

                                                                                                  Mindenkit szeretettel várunk!