Amikor elfogadjuk az Úr szeretetvendégségét, azzal a szándékkal tesszük, hogy közösségben Vele, erősödjön hitünk,  reményünk, és szeretetünk a további közös munkánkhoz, életünkhöz.

                                             „Te hívsz meg minket a lakomára, az együttlétért Tied a hála.

                                   Mert úgy szerettél, emberré lettél, kenyeret adtál, s velünk is ettél.”  

       A közös ebéd előtt, Gábor atya asztali áldásának kíséretében, a meghívottakkal együtt énekeltük el a karitász csoportok agapéra hívó dalát.

Pár évvel ezelőtt határoztuk el, hogy minden évben egyszer, egy szép napon egy asztalhoz ülünk, és együtt töltünk el néhány órát az egyházközségünk környezetében élő nyugdíjas korú híveinkkel, egyházközségi tagokkal, és a munkánkat rendszeresen támogató kedves emberekkel. Idén – sok tennivalója ellenére – elfogadta meghívásunkat Nagy Lajosné Krisztina egyházmegyei karitászigazgató, és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő úr is.

     A közösen elköltött ebéd után, kötetlen együttlétre hívtuk kedves vendégeinket. Ritka jó alkalma ez a szervezetet támogató személyekkel és a Plébániánk különböző területein tevékenykedő tagokkal való kapcsolatápolásnak. Lehetőség olyan kötetlen beszélgetésekre, melyekre, a sok fontos tennivaló okán, nem adódik elég idő az év többi napján.

      Kora délutánra szerveztük ünnepi, meglepetés- műsorunkat. A Kossuth Lajos Általános Iskola növendékeinek verses- zenés összeállítása nagy tetszést aratott vendégeink körében. A Légy jó mindhalálig musical - Az élet szép című - betétdalát vastapssal jutalmazták.

     A szervező Öreghegyi Karitász Csoport reméli, hogy jövőre újra egy asztalhoz ülhet vendégeivel az Úr szeretetlakomáján.

                           „Dicsőség, hála jó Atyánk néked, kenyerünk Krisztus, erőnk a Lélek.”  - Amen.

 

                                                                                                            Liszitsné Lackó Mária

                                                                                                    a karitász csoport önkéntese