Október 06-án, ünnepi szentmisében adott hálát Spányi Antal, a Karitász elnöke, az egyházmegyei karitászigazgatók és mintegy 200 önkéntes és vendég azokért, akik önzetlenül segítik a rászorulókat. Az idei évben 40 önkéntes vehette át a Caritas Hungarica Díjat a Magyar Szentek Templomában. Az ünnepi szentmisét megelőzően Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója, a szentmisét követően Zagyva Richárd, országos igazgatóhelyettes szólt az egybegyűltekhez és méltatta a díjazottakat.
A Caritas Hungarica Díjat 2012-ben hozta létre a Katolikus Karitász vezetősége azzal a céllal, hogy elismerje és értékelje a karitász önkéntesek különböző szociális területen végzett munkáját, valamint, hogy növelje az önkéntesség társadalmi megítélését. A díjat minden évben azok vehetik át, akik példamutató módon támogatják, segítik az időseket, betegeket, a társadalom peremére szorult családokat, a fogyatékkal élőket.
A Székesfehérvári Egyházmegyében 3 önkéntes vehette át a díjat: Kiss Károlyné, a Székesfehérvár-öreghegyi karitászcsoport tagja, Becker Gizella, a sárszentmiklósi karitászcsoport tagja és Dömsödi Balázs, a nadapi karitászcsoport vezetője. Mindhárman hosszú évek óta szívügyüknek tekintik a karitász munkát és hitből fakadó aktivitásukkal sok rászorulónak nyújtottak segítő kezet. Köszönjük munkájukat és kívánjuk, hogy Isten áldása kísérje továbbra is őket!
                                                 
részletes beszámoló: http://www.magyarkurir.hu/hirek/-mindenben-meglatni-Isten-csodajat-hetedik-alkalommal-adtak-at-caritas-hungarica-dija