„Vár a nyár” Karitász-tábor

A Székesfehérvár - Vizivárosi karitászcsoport szervezésében 2017. július 3-7-ig napközis karitász tábort tartottunk, melynek központi helyszíne a Jézus Szíve templom volt / Székesfehérvár, Rákóczi út 32 /.

A karitász munkatársakból, hitoktatókból és szülőkből álló önkéntes nevelői csapat az idén is változatos programot állított össze a gyerekeknek: volt kézműves foglalkozás, ahol kulcstartókészítésben és gyöngyfűzésben próbálhatták ki ügyességüket, kirándultunk a Pákozd-Sukorói Arborétumba, ahol gyönyörű és védett környezetben élvezhették a gyerekek a nyár szabadságát, és tettünk egy kis kirándulást a múltba is – megtekintettük a Hiemer - házban található Játékmúzeumot. A lányok önfeledten játszottak a babaházak lakóival, a fiúk belemerültek a vasúti terepasztal interaktív működtetésébe. Ismerkedtünk a Ferences templommal, a déli harangszót pedig rendszerint az Óratoronynál vártuk, hogy láthassuk a királyos harangjátékot. Ebédelni a Rex Kultúra Központi Konyhájába jártunk, a patinás, bensőséges környezetben jobban esett még az egyszerűbb étel is. Ebéd után elmaradhatatlan volt a fagyizás … és volt még gitáros énekóra, filmvetítés, városnéző vonatozás. Az utolsó programunk a tábori élményeket megörökítő rajzverseny volt: minden résztvevő kapott jutalmat.

       Mindezt Karitász támogatásból fedeztük, központi és helyi forrásból – nagyon be kellett osztani, egyszer-kétszer a lemondást is kellett gyakorolni valamiről, de nevelő célzattal: a pénz és a szabadidő okos beosztásával tartalmasan tölthetjük a vakációt.

A mellékelt képek is mutatják, milyen jól éreztük magunkat, amiért köszönetet mondunk a Karitász Központnak.         

   Szijártó Márta

 karitász csoportvezető