Vidám közösségi együttlét, megmutatkozás

A Szent Kristóf Házban idén ősszel is nagy izgalommal és lelkesedéssel készülődtünk Székesfehérvár-Maroshegy „Böndörödő” programjára. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében ez a program a városrész apraját-nagyját megmozgatja. Kiállításokkal, kulturális programokkal, játékos vetélkedőkkel, kézműves vásárral és népi játékokkal várják az érdeklődőket. Számunkra azért is különleges ez a nap, mert intézményünk is ebben a városrészben található, és ilyenkor alkalmunk van a tágabb társadalmi környezethez kapcsolódva közös élményeket szerezni.

A színpadon – mint ahogy mindig – a Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljai kezdték a szereplést. A mostani alkalomra sok-sok vidám Romhányi verssel, közös énekkel, ritmusgyakorlattal készültünk, ami óriási tetszést aratott a nézők között. Nemcsak az előadó fiatalok voltak különlegesek, de az előadások is. Mindenki sajátos belső világának, személyiségének megfelelően, de egyben hihetetlen nyitottsággal, őszinteséggel közvetítette a versek gondolatait, az énekek szövegét. Mindezt magával ragadó vidámsággal. Nagy élmény volt! Mint ahogyan a fiatalok által az év során készített alkotásokból összeállított kiállítás is az volt, amit a nap folyamán tekinthettek meg az érdeklődők. A több száz látogató a rajzokon, festményeken, kézműves alkotásokon keresztül még inkább megismerhette a Szent Kristóf Ház nagy családját, hiszen sok alkotásban személyesen is felismerhető volt készítője, belefestve, rajzolva a csak rá jellemző mosolyokat, karaktereket.

A színes munkák, beszélgetések rávilágítottak arra is, hogy minden egyes ember Isten egyedi ajándéka a többi ember számára. Csak úgy találhatjuk meg lelkünk békéjét, emberségünk értelmét, ha örömmel fordulunk egymás felé. Hiszen mindannyian képesek vagyunk adni másoknak és elfogadni a másoktól felénk áramló figyelmet, segítséget, szeretetet.