Családi nap a dunaújvárosi plébánián

2019.06.24.

Családi nap a dunaújvárosi plébánián

Június 22-én, szombaton benépesült a dunaújvárosi Krisztus Király templom kertje – fiatalok és idősebbek gyűltek össze a már hagyományosan megrendezett egyházközségi családi napra.

A családi nap célja, hogy a hitüket gyakorló római katolikusok a szertartásokon kívül, kötetlen formában is találkozzanak és egymást megismerve erősítsék a közösséget. Mindenkit biztatnak arra, hogy hívják családtagjaikat, ismerőseiket, hiszen a családias légkör, a közös munka és szórakozás alkalmat teremt az apostolkodásra is.

A gyerekek – az úrnapi szertartás előkészítéseként – aszfaltrajz-virágszőnyeget alkottak a templom előtt, amíg szüleik a hittantáborhoz kapcsolódó szülői értekezleten vettek részt. Délben az Úrangyala imádság után közös bográcsebédre várták a megjelenteket. Délután folytatódott a gazdag játékfolyam. A felnőtteknek meghallgathatták Tischner Erika hitoktató hitünk továbbadásáról és az evangelizálásról szóló tanúságtételét „emberhalász vagyok!” címmel. A bevezető után érdekes beszélgetés alakult ki, melyben felvetődtek a különböző korosztályokat megszólító módszerek, korábbi tapasztalatok és a generációk megszólítását megnehezítő akadályok.

A családi délután öröménekléssel, a NEK 2020 eseményhez kapcsolódó szentségimádással és hálaadó szentmisével zárult.

A Krisztus Király plébánia karitászcsoportja aktívan vett részt nemcsak a háttérmunkák elvégzésében, de az örömteli együttlétben is.

Dunaújvárosi Karitászcsoport