Nappali ellátás

Szent Kristóf Ház / Nappali ellátás

Nappali intézményünk Székesfehérváron és vonzás körzetében a családjukban élő,

különböző fogyatékos személyek nappali ellátását biztosítja.

Lehetőséget teremt a közösségi együttlétre, a társadalomba történő be-, illetve visszaintegrálódásra, személyes kapcsolatok kialakítására. A biztonságos, elfogadó légkörben lehetőség nyílik képességeik kipróbálására, kiteljesítésére, értelmes és hasznos munkavégzésre. A nyújtott szolgáltatás az általános szociális ellátórendszerben a fogyatékkal élők teljesebb életét, a nagyobb közösségekhez való tartozást, az önellátó képesség fejlesztését, az egészségügyi, szociális, mentális és munka rehabilitáció alapjait biztosítja az ellátásban résztvevők számára.

  • Intézményünk látogatottsága eléri a maximális 25 főt 100% 100%

Az idejáró fiatalok 22-43 év közötti életkorúak, akik iskolai képzéseiket már befejezték, de nem sikerült munkát, biztonságos közösséget találniuk. Jelenleg több a fiú, de sok kedves lány is tartozik közénk. Nagyon különböző családi és szociális háttérrel rendelkeznek, ami speciális figyelmet, gondoskodást, néha más segítési formákat igényel tőlünk.

A fogyatékossági kategóriákat tekintve is sokféle a közösségünk, hiszen

  • látássérült,
  • mozgásában akadályozott (kerekes-székes),
  • értelmileg akadályozott,
  • beszédében akadályozott,
  • autista,
  • halmozottan sérülteket segíthetünk a mindennapokban.

A különböző nehézségekből adódóan eltérő az ellátási igényük, így van, akinek a biztonságos szerető légkört kell megteremtenünk, az elfogadást és a szeretetet, de van, akinek ezen felül a tisztálkodásban, étkezésben, tisztába tevésben, állandó felügyeletben, kísérésben kell közreműködnünk.

Mivel a jelentkezők közül nem válogattuk ki, a “könnyű” eseteket, igazi kihívást jelent a szakembereknek a feladat. Erősít bennünket, amikor látjuk milyen öröm a fiatalnak és az egész családjának, hogy végre nem elutasításban, hanem elfogadásban, befogadásban van része.