Városi Civil Alap

Alapítvány / Városi Civil Alap

Pályázati leírás

Pályázati azonosító: VCA-KP-1-2022/2-001158

A pályázatban a támogatott cél az volt, hogy egy többféle célra is használható gépkocsit tudjunk vásárolni. A Karitász sok éve részt vesz az úgynevezett élelmiszer gyűjtésben. Ez mindennapos szállítási feladatot jelent, mert a hét minden napján reggel, az előző napról megmaradt kenyeret és egyéb pékárut gyűjtjük be 2 pékségből, hogy aztán ezt kiadagolva rászoruló több gyermekes családok, fogyatékkal élő gyermekes családok, betegek, idősek, hajléktalanok között szét osszuk.

Ezen kívül, a Magyar Élelmiszerbankkal szerződés alapján együttműködve nagy áruházak- Aldi, Auchan és esetenként, külön megbeszélés szerint a budapesti Lokátor utcai Penny raktár megmaradt élelmiszereit kell elszállítanunk és eljuttatnunk a rászorulókhoz.

Hetente egy napon, a Karitászhoz közeli KFC gyorsétteremből, lefagyasztott csirke darabokat kapunk, melynek szétosztása hasonló elvek alapján történik a családok részére.

Az élelem éves szinten a Karitászházban mintegy 1800 fő között kerül szétosztásra, ez heti két napon, szerdán és pénteken 10-12-ig tartó ügyfélforgalomban valósul meg. A hét többi napján pedig Kőszárhegy, Perkáta és Székesfehérvár plébániai önkéntesei osztják szét a környezetükben ismert rászorulók között a begyűjtött élelmet.

Az eredmények között mindenképpen említhető az, hogy van egy olyan ügyes, praktikus járművünk, amivel ügyesebben tudjuk össze szedni, és szállítani az élelmet, mint mondjuk egy viszonylag nagynak mondható mikró busszal, ami a mai városi közlekedésben, a parkolásban kevésbé előnyös.

Fenntarthatósága biztosítottnak mondható, hiszen minden nap marad annyi pékáru, hogy azt érdemes elhozni és kiosztani a rászorulók között, ez tehát hosszabb távon is megmarad. Sőt a jövő évben indul egy újabb élelmiszer mentés, ami a tartós élelmiszerek közül a lejárathoz közeli tartós élelmiszerek eljuttatását célozza a rászoruló emberek között. Ezek többnyire konzervek, félkész termékek összegyűjtése lesz. A szervezetnek szerencsére egyéb támogatásból az üzemanyag vásárlására van forrása, és ez a jövőben is rendelkezésre áll.

Gépkocsi vásárlására azonban csak pályázati úton tudunk szert tenni, amit ezúton is hálás szívvel köszönünk.

Adományoznál?

Élelmiszer üzletet vezetsz és nem tudod mit kezdj a megmaradt árúval?

  • Pékárú
  • Fagyasztott termék
  • Zöldség, gyümölcs

Jelentkezz, tegyünk ételt a rászorulók asztalára közösen. 

Hol találsz meg minket?

Személyesen: 8000 Székesfehérvár, Lövölde út 28/a

Telefonon:
06 22 506-828
06 30 703-5902
06 30 703 5904

E-mailben: iroda@karitaszszekesfehervar.hu

Köszönjük

a pályázati támogatást:

Köszönjük a támogatást minden résztvevő üzletnek,

a rászorulók nevében.