Bicskei szeretetvendégség

2019.12.16.

Bicskei szeretetvendégség

December 14-én, szombaton a bicskei plébániai karitászcsoport önkénteseinek szervezésében meleg ebéddel vendégeltünk meg 35 helyi rászoruló családot.

A programot a bicskei általános iskolások betlehemi játéka nyitotta meg, majd Sági Ferencné, Babi néni, a bicskei karitászcsoport vezetője üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően Bálint Istvánné, Bicske polgármestere mondta el köszöntőjét, amelyben kitért a helyi karitászcsoport érdemeire is és a város támogatását ígérte a jószándékú kezdeményezésekhez. Ezután Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese beszélt a Katolikus Karitász „Tárjátok ki a szíveteket!” elnevezésű adventi programsorozatáról, amelyben karitász önkéntesek időseket, betegeket látogatnak, jótékonysági vásárokat, hangversenyeket szerveznek, élelmiszert, játékokat gyűjtenek, csomagolnak és osztanak ki rászoruló családoknak.

A köszöntők után székelykáposztával és a Randevú Cukrászda által felajánlott süteményekkel lakhattak jól a megjelentek.

Az étkezést követően Angyalbatyukat, tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket vehettek át a nehéz körülmények között élő családok.

Az esemény jó példa arra, hogy a segítő szándék és a széleskörű összefogás milyen értéket tud teremteni, milyen örömet tud okozni. Köszönjük!

  1. december 16. Karitász