Karitász csoportvezetői gyűlés Székesfehérváron

2020.01.27.

Karitász csoportvezetői gyűlés Székesfehérváron

 

Január 21-én, kedden csoportvezetői gyűlésre lettek meghívva a Székesfehérvári Egyházmegye területén működő plébániai önkéntes karitászcsoportok vezetői.

A téma a 2020-as év szakmai megtervezése volt. Elöljáróban visszatekintettünk az adventi időszakra, amely a Karitász számára az egyik legmozgalmasabb időszak. A beszámolók alapján kiderült, hogy egyházmegyénk területén összegyűlt 31.440 kg tartós élelmiszer, amellyel mintegy 5.500 családot támogattunk, 1300 adag meleg étel lett kiosztva és majdnem 500 doboz Angyalbatyut juttattunk el rászoruló családok gyerekeihez önkénteseink segítségével.

A 2020-a évben is folytatódnak a Katolikus Karitász országos segélyprogramjai, amelyben a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász is részt vesz: dm pelenka program, „Öngondoskodó háztartásokért”- Zöldellő kertek, Szép Otthonok Program, LAK6, „Legyen öröm az iskolakezdés!”, „Tartós szeretet” és „Tárjátok ki a szíveteket!” élelmiszergyűjtő akció.

Az idei évben is országszerte lesznek képzések, amelyek az önkéntesek minél szélesebb körű szakmaiságát hivatottak elősegíteni. Rendezvényeink közül a Caritas Hungarica Díj átadó ünnepsége talán a legkiemelkedőbb, amelyen a szeretetszolgálat legtevékenyebb megvalósítói a díjazottak.

Szóba került a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is, a Karitász jelenlétre fókuszálva.

A program az EFOP1.3.5-16-2016 projekt keretén belül valósult meg.

  1. 01. 27. Karitász