Tartós szeretet

2022.03.16.

Kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 20. és 27. között rendezik meg idén hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést.
A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat. Idén az ukrajnai menekültek és a kárpátaljai magyarok javára ajánlja fel az adományokat a Karitász.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat munkaidőben. A gyűjtőpontok listája elérhető a Karitász honlapján: karitasz.hu/tartos-elelmiszer-a-haborus-helyzetben

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyekkel a menekülteket támogatjuk életüknek ebben az igen nehéz szakaszában. A kárpátaljai Karitászok ingyenkonyhákat működtetnek a menekültek ellátására, melyet szintén támogat a tartósélelmiszer-gyűjtés eredményével a segélyszervezet, mely az elmúlt időszakban 20 alkalommal juttatott el adományt a határontúliak támogatására.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?
• Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!
• A 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent
• vagy a gyűjtés hírének terjesztésével, a Facebook felhívás megosztásával

Katolikus Karitász

További információ: Wittmer-Besze Erika sajtóreferens, sajto@caritas.org.hu, 06306881989