Vox Mirabilis Kórus segítsége az ukrán menekülteknek

2022.05.19.


A Vox Mirabilis Kamarakórus 2020-ban Értékteremtő Közösségekért díjat kapott, amely arra kötelezi az együttest, hogy különleges helyzetekben is megmutassa a közösség erejét.
A kórus a sikeres hangversenybérlete és a két önálló fesztiválja mellett számos jótékonysági fellépést vállal, gyakran rendeznek ingyenes koncerteket is, hogy a rászorulók térítésmentesen élvezzék a zenei kultúrát, emellett rendszeresen bekapcsolódnak a Krisztus Király Karitászcsoport munkájába is.
A háború kitörésekor, februárban, az elsők között mozdult meg az énekkar: egy egész kisteherautónyi tartós élelmiszert, háztartási és babatermékeket, matracokat, takarókat gyűjtöttek barátaikkal együtt, és juttatták el a háború sújtotta területre.
Most, hogy a háború több, mint két hónapja tart, a kórustagok ismét keresték a lehetőséget, hogyan tudnak aktívan segítséget nyújtani: áprilisi nagyböjti koncertjük egyben jótékonysági koncert is volt, lehetőséget adva a közönségnek is, hogy segítsenek.
„Elhatároztuk, hogy a koncerten befolyó összeget a kórus megduplázza. Fantasztikus közönségünk van, mert a kórussal együtt 250.000.- Ft-ért vásároltunk háztartási és babaápolási termékeket, amiket az Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászon keresztül Sinkovicsné Máté Hortenzia egyházmegyei karitászigazgató helyettes segítségével juttatunk el az ukrajnai menekülteknek. Köszönet és hála a hangversenylátogatók nagylelkűségért!” – Zemlényi Katica
Vox Mirabilis – nem csak kórus – Közösség