“Legyen öröm az iskolakezdés!” Iszkaszentgyörgyön is

2022.08.22.

Idén 12. alkalommal indult útjára a Katolikus Karitász iskolakezdést támogató országos segélyprogramja, a „Legyen öröm az iskolakezdés!”. A Székesfehérvári Egyházmegyében 16 településen, 115 gyermek kb. 1.000.000,- Ft értékben kapott 5.000,- Ft-os TESCO utalványt, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket, írószereket tanévkezdésre beszerezhesse.
Iszkaszentgyörgyön augusztus 22-én, hétfőn Spányi Antal megyéspüspök, a Katolikus Karitász püspökelnöke személyesen adta át 50 gyermeknek az utalványokat, bátorító szavak kíséretében. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász képviseletében Nagy Lajosné, igazgató asszony tollakat és édességeket nyújtott át a gyerekeknek. A rendezvény megszervezésében nagy segítséget nyújtott Siposné Varga Petra, az iszkaszentgyörgyi karitászcsoport vezetője, aki a településen tartózkodó ukrán menekültek támogatását is szervezi a háború kitörése óta.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Koncz Gàbor, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola intézményvezetője, Gáll Attila polgármester, Seresné Zsidai Borbála intézményvezető (Iszkaszentgyörgyi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény) és Oravecki Attila helyettes plébános (Bodajk).