Elismerő oklevél önkéntes tevékenységért

2022.12.01.

Az Önkéntes Központ Alapítvány idén is felhívást tett közzé, amelyben olyan pályázatokat vártak, amelyek az aktuális háborús, menekültválságos helyzetben leginkább helytálló önkéntest, önkéntes munkát mutatják be. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász móri karitászcsoportjának önkéntesét, Grüll Józsefné Erzsébetet elismerő oklevélben részesítették az ünnepélyes gálaesten, amely 2022. december 1-én, a Közép-európai Egyetem épületében került megrendezésre.

Grüll Józsefné Walczer Erzsébet hitvallásának tartja: „ Ne fáradjunk bele tenni a jót, mert ha kitartunk, annak idején aratni is fogunk. Amíg tehát időnk van, tegyünk jót mindenkivel” (Gal 6,9-10). Erzsi 20 éve önkéntes munkát vállal a móri Bice-Bóca Egyesületnél, ahol sérült gyerekekkel és felnőttekkel foglalkoznak heti szinten – minden szombaton rész vesz a foglalkozásaikon. Móron és környékén nagyon sokan hálásak neki, hogy hallgathatják a Mária Rádió adásait. Erzsi 10 éve végzi itt is önkéntes munkáját, 5 éve már, hogy teljesen egyedül végez minden feladatot, hírt szerkeszt és felolvas, végzi az adminisztrációs munkát. Ezen felül 12 éve önkéntesként szolgál a móri Szent Erzsébet karitász csoportban. A Katolikus Karitász nemre, fajra, felekezeti, vallási, etnikai hovatartozástól függetlenül igyekszik segítséget nyújtani minden szükséget szenvedőnek. Erzsébet a felebaráti szeretet gyakorlásának elkötelezett híve, fáradtságot nem kímélve próbálja a rászorulók, a társadalom peremére szorultak búját-baját, nyomorát enyhíteni. Minden hónap első hétfőjén ott van a tartós élelmiszerosztásnál, adományok gyűjtésében és kiosztásában aktívan részt vesz. Sajnos az orosz-ukrán háború miatt Mórra is sok menekült érkezett, Erzsi itt is napi szinten kivette a részét a velük való törődésben, ellátásban. Ő vállalta ezekkel a feladatokkal járó adminisztrációs munkát. Írásos és képi anyaggal tájékoztatta a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászt a végzett munkákról. Erzsi ma is aktívan részt vesz az adódó feladatokban, akár a helyi rászorulók segítésében, akár a menekültekkel kapcsolatban felmerülő segítségnyújtásban. Mindezt önként teszi, bármikor, bármiben lehet rá számítani. Erzsi mélyen elkötelezett és küldetésének érzi a másokon való segítést, mindezt önkéntes szolgálattal.

„Hálásan köszönöm a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász jelölését is az Önkéntességért díjra. Örömmel tölt el, hogy a Bice-Bóca Egyesület a facebookon megjelent méltatásomat megosztotta, Fenyves Péter polgármester, a Móri Plébánia, a Mórmost.hu – nagyon-nagyon sokan gratuláltak és elismerően szóltak önkéntesi tevékenységemről. A legnagyobb elismerést polgármesterünk írta: “Gratulálok, nagyon megérdemelte! Valódi értékek mentén született elismerés!”– köszönte meg Erzsébet.