Egy csupaszív délután

2023.01.31.

Ritka az a pillanat, amikor a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászhoz tartozó három intézmény dolgozói egy helyen vannak. Idén az új év kezdetével ez is elérkezett, hiszen a 2022-es év lezárásaként, illetve az új esztendő lendületes indításaként sikerült egy fantasztikus karitászos délutánt tartanunk.
A Szent Kristóf Ház gyönyörű közösségi termében fértünk el kényelmesen, az ottani munkatársak lelkesen és nagy szeretettel fogadtak minket, akik a Karitász Központból és a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulanciáról érkeztünk.
A különleges képességű fiatalok fantasztikus zenei produkcióval nyitották az összejövetelt. Megható volt látni, hogy nagy koncentrációval, sok gyakorlás után milyen színvonalas produkciót hoztak létre. Két dal ritmushangszeren kísért zenei aláfestését hallhattuk.
A tavalyi év történéseiről Sinkovicsné Máté Hortenzia igazgatóhelyettes tartott összegzést a Karitász Ház programjairól, eredményeiről, majd Magyar László intézményvezetőtől láttunk fényképes összeállítást a Szent Kristóf Ház mozgalmas tavalyi évéről. Irigykedve néztük a jókedvű bowlingozásról, sütizésről, kirándulásokról, magaságyás építéséről mesélő képeket. Az új kialakítású mezítlábas ösvényt pedig biztosan kipróbáljuk melegebb időben! Farnas István vette át a szót, aki a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia vezetőjeként ismertette tavalyi eredményeiket, munkájukat. Az új dolgozók rövid bemutatkozása után színes programpont következett! A három intézményből egy-egy munkatárs mesélt a saját munkájáról, napi teendőiről, ennek kapcsán még kliensek is voltunk, akik kérdőívet töltöttünk ki a stresszes mindennapokról, illetve tortaszeletek megrajzolásával tudatosíthattuk magunkban életünk meghatározó szerepeit.
A sok nevetés után a meghatottság is könnyeket csalt a szemünkbe… Nagy Lajosné, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatónője búcsúzott el tőlünk, hiszen harminc év után, február 1-jétől átadja a stafétabotot. A vezetők mindannyiunk nevében köszönték meg igazgatói tevékenységét jelképes kis ajándékok kíséretében.
A délutánt mozgásos csapatépítő játékokkal és agapéval, kötetlen beszélgetéssel zártuk. Igazi karitászos-nagycsaládos, szeretetteljes hangulatban telt a délután, alig várjuk a következő találkozót!

Borbélyné Somogyi Szilvia