Regionális karitász találkozó Székesfehérváron

2024.04.11.

Húsvét nyolcadjában, április 6-án tartották meg éves csoporttalálkozójukat a székesfehérvári önkéntes karitász csoportok. A vendéglátó ezúttal az öreghegyi csoport volt, itt találkozott a több, mint 30 karitászos, hogy lelkileg feltöltődve, az önkéntes munka szépségeit, nehézségeit átbeszélve még nagyobb lendülettel tudják sokszor láthatatlan segítségnyújtásukat végezni a rászorulók felé.

A közös délutánt Bíró Bea, az öreghegyi csoport vezetője nyitotta meg. Kedves vendéglátóként, karitász csoportja nevében szeretettel üdvözölve a vendégeket.
Tornyai Gábor atya vette át aztán a szót, aki elmélkedésével mindannyiunkat elgondolkodtatott azon, hogy mitől vagyunk karitászosok? Miért vagyok, lettem önkéntes? Van-e bennem alázat, vagy azért segítek, hogy hálát kapjak, hasznosnak érezzem magam? Eszembe jut-e, hogy karitászos munkámat nem csak szociális munkaként, hanem az irgalmasság testi cselekedetein kívül a lelkiekkel átitatva is végezzem?

A kitett Jézus ikonra tekintve mindezeken elgondolkodhattunk, lelkileg így merítve erőt önkéntes munkánkhoz.
A szünetben agapéra és jóízű beszélgetésekre is volt idő, aztán kisebb csoportokban , műhelymunka keretében beszélgettünk csoportjaink erősségéről, a felmerülő problémákról. Az elmúlt évben sok önkéntes új tag csatlakozott a hét fehérvári csoportok létszámát növelve, ezt is öröm volt látni.
Isten áldása legyen a karitász csoportok munkáján az elkövetkezendő évben is, míg ismét találkozunk!

2024.04.09. Karitász
Borbélyné Somogyi Szilvia
egyházmegyei karitász igazgatóhelyettes