Létminimum alatt élő gyermekeknek szervezett húsvéti csoki vadászatot az oroszlányi karitászcsoport.

2024.04.16.

Március 30-án délelőtt 10 órakor Kutschi András atya köszöntötte a gyermekeket és a megjelent szülőket az oroszlányi Szent József kápolnában. Közösen imádkoztunk és énekeltünk.

Ezt követően a kápolna melléképületében a Karitász csoport tagjai kiosztották a húsvéti adomány csomagokat a családok számára. Eközben a gyermekek már izgatottan várták, hogy indulhassanak a húsvéti csoki vadászatra az udvaron. A nyuszi által elrejtett édességek keresése nagy izgalmat és örömet okozott minden kis résztvevőnek. Az édességek nyomában való kutatás közben terített asztalnál pihenhettek az éhesek és szomjasak, míg mások a kihelyezett játékokkal játszhattak.

Összesen 80 rászoruló család kapott adomány csomagot ezen a napon, és közel 50 gyermek játszhatott együtt vidáman. A csoki vadászatról senki sem ment haza üres kézzel.

Ez a szép, vidám esemény több magánszemély, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász központ, az Élelmiszerbank Egyesület, és az oroszlányi Római Katolikus Plébánia adományainak, valamint a karitász önkéntesek  összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részt vett és hozzájárult e csodálatos nap sikeréhez.