Öreghegyi Kirakodóvásár

2019.05.27.

Öreghegyi Kirakodóvásár

Az Öreghegyi Karitász csoport jótékonysági gyűjtést szervezett egy kirakodóvásár keretei között 2019. május 12-én vasárnap, az Öreghegyi Római Katolikus Plébánia közösségi termében.

A vásár ötlete már régen megszületett, de a kivitelezés eddig váratott magára. Pár hónapja egy kis lelkes csapat elkezdte az ötletelést, a szervezést, hogy milyen vásár is kelti fel az érdeklődést. A megbeszélések alapján használt, de még szép állapotú használati és dísztárgyak értékesítése mellett döntött a csoport. Lassan kialakult a vásár helyszíne, a gyűjtés célja, a kivitelezés kidolgozása illetve a vásár népszerűsítése, hirdetése. A bevétellel általános iskolás gyerekek nyári, napközis táboroztatásának támogatása volt a cél. A tábor már az ezt megelőző években is megrendezésre került, azonban ebben az évben a cél a tábor programjainak színesítése, esetleg új programok megszervezése.

A vásár célja és programja több héten keresztül az összes hétvégi és hétköznapi miséken hirdetésre került illetve szórólapokon is felhívtuk a hívek figyelmét erre az új kezdeményezésre. Kértük, hogy amennyiben van otthon olyan használati vagy dísztárgy, amit már nem használnak, és szívesen hozzájárulnának a vásár sikeréhez, azt szeretettel várjuk. A hívektől, sok kedves embertől és a Karitász központtól nagyon sok szép tárgy érkezett, amit ezúttal is nagyon köszönünk mindenkinek a gyerekek nevében is.

A gyűjtést követően az Öreghegyi Karitász csoport tagjai átválogatták, megtisztogatták, kicsinosították a tárgyakat és a plébánia közösségi termét vasárnap délelőttre egy igazi bolhapiaccá varázsolták, annak forgatagával és hangulatával együtt. Mint a csoport tagja elmondhatom, hogy a hangulat nagyon jó volt és a vásár eredményesen zárult. A nyári tábor támogatására 113.000,- forint gyűlt össze. Az összeg felhasználása a tábor programjainak kialakítása során dől majd el, egyeztetve az érintett szervezőkkel.

Az új kezdeményezés folytatásáról és céljairól még egyeztetések folynak.

Köszönünk minden adományt illetve minden segítő kéz munkáját!

Székesfehérvár, 2019. május 20.

Szloboda Balázsné Krisztina

Szfvár.-Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának  önkéntese