A RÉV az Egyházmegyei Napon

2019.06.11.

Az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartásában működő RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársaival június 10-én, Pünkösdhétfőn részt vettünk a Bregyó közi Ifjúsági Sportközpont területén megrendezésre kerülő Egyházmegyei Napon. Ez a találkozó lehetőséget nyújtott a RÉV számára is, hogy az információnyújtás mellett vidám, színes programot biztosítsunk, ezért minden életkornak megfelelő foglalkozásokkal készültünk.

Nagyon sok család jött el, a gyerekek nagy örömmel próbálták ki a különböző játékokat, a szülők beszélgettek, lelki és szellemi feltöltődésben részesültek. Megelőzés szempontjából nagyon fontos találkozási alkalom, amikor a családi és baráti kapcsolatok erősödnek.

Az érdeklődőket tájékoztattuk arról, hogy milyen munkát (nappali, közösségi, alacsonyküszöbű ellátás) végzünk az intézményben, és hogy milyen problémákkal fordulhatnak hozzánk. Továbbá a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos kérdéseikre is választ adtunk, szóróanyagokkal láttuk el őket. A kisebb gyermekeket játékokkal, színezőkkel, ügyességi feladatokkal igyekeztük lekötni, valamint a jelenlévőknek volt lehetősége ittas és kábítószeres állapotot szimuláló szemüvegek kipróbálására is, ami minden korosztályban népszerű volt.

 

Karitász