Nyári szikrák a Szent Kristóf Házban

2019.07.29.

Nyári szikrák a Szent Kristóf Házban

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász által fenntartott Szent Kristóf Ház, az itt ellátást igénybevevő fogyatékkal élő fiatalok számára, a hétköznapi ember által is fontosnak tartott lehetőségeket igyekszik biztosítani.  Ez magában foglalja a közösségi, társas kapcsolatok megélésének lehetőségét, az értelmes és hasznos munkavégzést, a különböző kulturális, sport, szabadidő, játék, zene, tánc programokat és természetesen az ezekhez illeszkedő fejlesztéseket. A mindennapok során sokféle technikával, különböző módon próbáljuk színesebbé tenni az életüket, melynek során megtapasztalhatják, hogy Ők is képesek értéket teremteni a társadalom, a közösség számára. Kipróbálhatják, kifejezhetik, megmutathatják magukat, és a bennük rejlő kincseket. A megmutatkozási lehetőségek bővítésére, Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár MJ Város Polgármesterétől kaptunk támogatást, amiből sikerült beszereznünk egy új nyomtató-fénymásoló berendezést. Ez az eszköz főleg a kézügyességet és képzeletvilágot fejlesztő rajzok, színezők, papírból készült alkotások elkészítéséhez járul hozzá. Az év során készített munkákból, minden ősszel, a Maroshegyi Böndörödőn kiállítást rendezünk, amikor a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár jóvoltából a szülők, hozzátartozók és több száz érdeklődő csodálkozhat rá Fiataljaink különleges képességeire, lelkük szépségére, tisztaságára, ami az alkotásokban tükröződik. Ilyenkor mindannyian átérezzük, szükségünk van Rájuk, az Ő világlátásukra.

Az énkifejezés és -megmutatás egy másik formájában, a közös zenélésben is sok-sok örömet találunk, ezért ezt a képességet is állandóan fejlesztjük. Szintén a támogatási összegből, egy speciális, a mi fiataljaink által is könnyen kezelhető hangszerkészletet is beszereztünk, valamint egy mobil hangszórót, amivel a kísérőzenét tudjuk szolgáltatni. Az új eszközökkel megerősödve, új előadásokat gyakorolunk, melyekkel szintén az őszi Böndörödőn szeretnénk megjelenni és kiállni a színpadra. A nyári meleg ugyan nálunk is megnehezíti a mindennapokat, de vidáman és kitartóan gyakorlunk, élvezzük az új eszközökkel folyó munkát és egyre ügyesebben, tisztábban szólalnak meg a zenei hangok, illetve készülnek a kézműves alkotások.

Köszönjük, Dr. Cser-Palkovics Andrásnak, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesterének a támogatást, amivel hozzásegített bennünket ahhoz, hogy Fiataljaink mindennapjai színesen és vidáman teljenek!

Székesfehérvár, 2019.07.

Karitász

Magyar László intézményvezető