Tárjátok ki a szíveteket!

2019.11.25.

Tárjátok ki a szíveteket!

November 24-én, vasárnap megkezdődött a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtő akciója. Az adventi várakozás, előkészület idején sok embernek eszébe jut, hogy a nála kevésbé szerencsés helyzetben élők most különösen rászorulnak az odafigyelésre, gondoskodásra, ami néha „csak” egy jó szóban, gesztusban, máskor konkrét segítségnyújtás formájában valósul meg.

A Székesfehérvári Egyházmegye területén lévő plébániai karitászcsoportok önkéntesei is készülnek az ünnepre: tartós élelmiszert gyűjtenek, és osztanak ki rászoruló családoknak; meleg ebéddel várják a periférián élőket; időseket, betegeket látogatnak otthonukban, kórházakban; kis műsorral és ajándékokkal kedveskednek felebarátaiknak; kézműveskednek, közös élményekben osztoznak.

Csepelen, a II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportja csepeli rászorulók részére 1.159 kg tartós élelmiszert tud kiosztani december folyamán a nagylelkű adományozóknak köszönhetően. Borbély Lénárd, polgármester úr közbenjárására a SPAR Görgey téri üzletében nyílt lehetőség az élelmiszergyűjtésre. A két nap alatt összegyűlt tartós élelmiszer nagy segítséget jelent a szűkös anyagi körülmények között élő családoknak. Köszönjük!

  1. november 26. Karitász