A Szép Otthonok Program a befejezéshez közelít

2020.11.03.

A Szép Otthonok Program a befejezéshez közelít

A 2020-as évben a Székesfehérvári Egyházmegye területén a Katolikus Karitász és a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász segítségével 7 család otthona szépült meg: Székesfehérváron: 2, Kőszárhegyen: 2, Soponyán, Budakeszin és Baracskán 1-1 családé.

A 7 család közös vonása volt, hogy nehéz szociális körülmények között élnek, de javítani szeretnének helyzetükön, otthonuk szebbé varázslásának érdekében tenni készek. Erre az együttműködési készségre reagálva ajánlotta fel a Katolikus Karitász a program kínálta lehetőségeket: tárgyi és pénzadomány nyújtásával indulhatott meg a több fázisú, egymásra épülő szépítő munka. A támogatást kiegészítendő a családok első körben az udvaruk rendbetételén dolgoztak- szemetet szedtek, füvet nyírtak. Ehhez igény szerint kaptak kerti szerszámokat. Ezt követően a lakókörnyezet tisztán tartása, pakolás, takarítás volt a feladat az adományba kapott tisztítószerek és a karitász önkéntesek praktikus tanácsainak segítségével. A következő fázisban a házak, lakások helységeinek a kifestése valósult meg. Ezen felül pedig a családok szükségleteihez mérten egy kb. 40.000,- Ft-os keretösszeg állt rendelkezésre egyéni igények (nyílászáró, építőanyag…) kielégítésére. Volt, ahol új ajtó került beépítésre, volt, ahol az aljzat végre lebetonozásra került, volt, ahol egy tűzkárban leégett helység újjáépítése valósult meg, volt, ahol egy kis házbővítésre adódott lehetőség, volt, ahol a terasz kialakítása tetté szebbé, komfortosabbá az otthonokat.

A tervek, vágyak megvalósultak és reményeink szerint a szép otthon iránti igény is gyökeret vert az érintett családokban.

 

Székesfehérvár, 2020. 11. 03.