A Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak kirándulása Bodajkra

2021.06.15.

A Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak kirándulása Bodajkra

Az idő és az egészségügyi helyzet javulása új lehetőségeket kínált a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működő Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljai számára is. A kedvező körülményeken kívül kellettek azonban azok a támogató személyek is, akik szeretetükkel, odafordulásukkal segítették szebbé tenni a mindennapokat.

Deák Lajosné Zsuzsa, önkormányzati képviselő, az elmúlt évek során több alkalommal támogatta intézményünket, és ezzel együtt a fiatalokat. Számítógép, Húsvétra saját készítésű torták, fejlesztő könyvek kerültek átadásra, és már kora tavasszal terveződött egy közös kirándulás ötlete is Bodajkra. Mórocz Tamás plébánossal történt egyeztetésüknek köszönhetően, június 9-én útra kelhettünk több mint 20 fiatallal, hogy ellátogassunk Bodajkra, a Kegytemplomhoz. Tamás atya, segítőivel, Attila és József atyákkal együtt várt bennünket. Először a megújult zarándokházba tértünk be, ahol rövid ismerkedés, kis pihenő és a napi program megbeszélése után, átmentünk a kegytemplomba. Tamás atya bemutatta a templomot, énekeltünk együtt, meghallgattuk az orgona szép hangjait, majd pedig a zarándokhely szépségeit csodálhattuk meg. Ezután következett a nap kihívása, a kálvária domb megmászása. Kis segítséggel, de mindenki felért a tetőre, a kereszthez. A zarándokházba visszaérkezve, vendéglátóink finom ebéddel vártak bennünket, amihez sütemény, csokoládé is társult. A hátralévő időben közös fényképezkedés, személyes beszélgetések zajlottak, és lassan készülődnünk is kellett a hazautazáshoz.

Köszönjük vendéglátóinknak, Tamás, Attila, és József atyáknak, valamint a kirándulás szervezőinek, segítőinek, Zsuzsának és Lajosnak, hogy egy nagyon szép napot tölthettünk el a kegytemplomban és a zarándokházban. Igazi őszinte szeretetet, befogadást élhettünk át, és bízunk benne, hogy a mi különleges képességű fiataljaink is megajándékozhatták őket nyitottságukkal, vidámságukkal.