Testi-lelki feltöltődés Pannonhalmán

2021.10.05.

Testi-lelki feltöltődés Pannonhalmán

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működő Szent Kristóf Ház különleges képességű fiataljainak, munkatársainak népes csapata újabb őszi kiránduláson vett részt. A több mint 50 főt számláló csoport, autóbusszal utazott Pannonhalmára, ahol a Pannonhalmi Bencés Főapátság munkatársai fogadtak nagy szeretettel bennünket. A délelőtt során megtekinthettük az Apátság különböző épületeit, azok belső tereit, ismertetőt hallhattunk az ott működő gimnáziumról, az idős szerzeteseket ellátó szociális intézményről, valamint a Bencés rend életéről, tevékenységeiről. Beülhettünk a bazilika padsoraiba, megnézhettük a könyvtár gyönyörű termét, valamint körüljárhattuk a kerengőt.

A látogatás után, a település egyik éttermében fogyasztottuk el a finom ebédet, majd ismét nekiindultunk a domboknak, hogy eljussunk a Boldogasszony Kápolnához, a kilátóhoz, valamint a lombkorona tanösvényhez. Érdekes, néha embert próbáló, kihívásokkal teli volt ez a túra, hiszen több fiatal mozgásában is akadályozott, sőt velünk tartott egy kerekes-székes ellátottunk is, így aztán ki-ki erejéhez, bátorságához mérten választott utat magának, vagy mászta meg a kilátó sok-sok lépcsőjét.

A nap végén fáradtan ugyan, de feltöltődve indultunk haza.

A kirándulás Székesfehérvár MJ Város Önkormányzatának pályázati támogatásával jöhetett létre, de külön köszönjük a Fehérvár Travel Utazási Iroda felajánlását is, amivel az utazáshoz szükséges autóbuszt ingyenesen biztosította számunkra.