A Karitász rajzpályázat székesfehérvári egyházmegyei különdíjasa- Rugina Patrik Ozor

2021.12.14.

A Karitász rajzpályázat székesfehérvári egyházmegyei különdíjasa-

Rugina Patrik Ozor

A Katolikus Karitász megalakulásának 90. és újjáalakulásának 30. jubileumi évét ünnepelve a fiatalabb korosztály megszólítására rajz- és fotópályázatot írt ki „Segíts jól!” címmel. A pályázat célja az volt, hogy a résztvevők bemutassák az általuk megtapasztalt szeretetszolgálatot a rajzolás és a fényképezés művészi eszközeivel és kifejezzék a téma iránti érzékenységüket.

A pályázat témája: „Tegyetek jót mindenkivel!” (Gal. 6,10), avagy hogyan segít a Karitász és hogyan segítesz Te?

A Székesfehérvári Egyházmegye területéről – nagy örömünkre – 72 pályamű érkezett be és a zsűrinek bizony nehéz dolga akadt, hogy korosztályonként (1-4. osztály, 5-8. osztály és 9-12. osztály) kiválassza azt a hármat, amely az országos megmérettetésbe tovább jut.

Az országos döntőbe bekerülő alkotásokat a művészeti élet szakértői zsűrizték egyfelől szakmai kritériumok alapján, másfelől olyan szempontok szerint, hogy a Karitász szellemisége, lelkülete, tevékenysége miként jelenik meg a műalkotásokban.

A megmérettetés eredményeként 1-4 o. korosztályban különdíjat kapott Rugina Patrik Ozor, a  ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulója, aki Ozi, a biológus jeligére beküldött alkotásán a hajléktalan ellátás egy megható pillanatát ábrázolta.

A különdíjat Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgató helyettese adta át látogatása alkalmával, amelynek során kiderült, hogy Ozi nemcsak remekül és nagy odaadással rajzol, de tehetségesen zongorázik is.

Gratulálunk a díjhoz és további sikereket kívánunk!

  1. 12. 14. Karitász